Nu elektrifierar vi båtlivet!

  • onsdag / 07 februari / 2024
  • 12:30-14:30

I bilvärlden rusar elektrifieringen fram och i dag produceras massvis med bilar världen över som är helt eldrivna eller delvis. Även i båtvärlden har en liknande utveckling startat.

Elektrifieringen av båtlivet har olika delar, elektriska drivlinor, anpassning för eldrift samt utvecklingen av möjligheten att ladda sin eldrivna båt. Att kommuner, myndigheter, regioner samverkar i arbetet att skapa förutsättningar att elektrifiera fritidsbåtslivet är också mycket viktigt.

Danna utveckling kommer synas på Båtmässan, utställare av elbåtar och elmotorer finns på plats likväl som företag som arbetar med lösningar för laddning av elbåtar.

En del av dessa utställare är med i detta inslag på scenen tillsammans med inslagets medarrangörer Svenska Båtunionen, Sweboat  och projektet go:LEIF.

Vi får av dessa höra om hur småbåtshamnar förbereder sig för att fler och fler båtar drivs med el, vi får höra om utvecklingen på global nivå och vi får givetvis höra hur det går med laddinfrastrukturen. Allt under ca två timmar på Båtmässan stora scen.

 

Med reservation för ändringar.

Mats Eriksson Sweboat - Båtbranschens Riksförbund
Tom Kuhne Stream Propulsion AB
Henrik Keim KGK Motor AB
Peter Berg go:LEIF /Innovatum
Arne Lindström STRANA Orust e-boats AB
Calle Olsson Mercury Marine
Leo Ekbom Brandt Båt
Gordon Strömfelt Aqua superPower
Peter Karlsson Svenska Båtunionen
Tema
Båtliv
Elbåtar
Familjeaktivitet
Hållbarhet
Miljö
Motorbåtar
Programtyp
Scenprogram
Plats
Stora scenen
Språk
Svenska