Tillgänglighet på vår mötesplats

Relaterat innehåll
Hållbarhet, Hållbarhetsresan

Svenska Mässan Gothia Towers är en plats där människor möts – oavsett om du besöker en av Svenska Mässans evenemang, njuter av en natt på Hotell Gothia Towers, äter en god måltid på någon av våra restauranger eller bedriver din verksamhet i våra kontorshotell

För oss betyder tillgänglighet att vi vill vara en mötesplats som är så välkomnande som möjligt, på olika sätt i vår rika verksamhet. Vi strävar efter att tillsammans göra vårt hus och våra olika delar lätta att ta sig till, besöka, och ta del av. Med en komplex verksamhet är det ett arbete i ständig utveckling. Som i allt vi gör, vill vi göra det tillsammans, med engagemang, och med vilja att ständigt skapa fler, och ännu bättre möten.

Här har vi samlat snabb, praktisk information som kan vara bra att veta när du besöker Svenska Mässan Gothia Towers, våra hotell eller restauranger eller något av våra evenemang.

Varmt välkommen!

Ständig förbättring

Svenska Mässan Gothia Towers strävar alltid efter att vara en tillgänglig och inkluderande mötesplats för alla. Ett viktigt verktyg i vårt arbete är de årliga tillgänglighetsinventeringar vi utför i samarbete med Svenska Equality, en opartisk och ledande aktör inom tillgänglig turism. Resultatet är en djupgående analys och åtgärdsrapport, som hjälper oss i vårt ständiga arbete för förbättring och utveckling. Vi arbetar ständigt med att göra våra lokaler ännu mer tillgängliga och välkomnande, i enlighet med gällande lagstiftning och föreskrifter. Varje möte, varje interaktion mellan besökare och personal, är en möjlighet för oss att lära och växa.

För praktisk information om tillgänglighet vid ditt besök på Svenska Mässan Gothia Towers, se följande länkar på Svenska Equalitys hemsida:

Hotell Mässor, möten, restauranger

Inför ditt besök hos oss  

Att resa till oss 

Vår placering centralt vid Korsvägen gör det lätt att ta sig till oss, oavsett om du reser med bil, buss, spårvagn eller på annat sätt.

Läs mer om hur du hittar hit.

Tillgänglig parkering

Du hittar sk. handikapplatser för korttidsparkering utanför hotellentrén (2 timmar) och utmed Skånegatan (4 timmar). Vi erbjuder också parkeringsservice till våra gäster för långtidsparkering.

Mer tillgängliga toaletter

Tillgängliga toaletter hittar du runt om i vårt hus: i hotellobbyn, vid restaurang Corner, i entré åtta och två, samt i kongressgången, expohallen och marmorgången. För dig som är ny i huset – bara fråga oss, så visar vi gärna!

Behov av assistans, ledsagare, och ledhund 

Assistent, ledsagare, tecken- eller syntolk som du behöver för att besöka oss går in utan kostnad – kom direkt till oss i informationsdisken vid vår huvudentré (entré 5). Självklart välkomnar vi ledhundar i våra lokaler. För hotellbesök behöver du dock boka ett av våra hundrum.

För dig som är allergiker

Observera att vi en djurvänlig anläggning, och att till exempel hundar kan komma att röra sig i lokalerna. Vi erbjuder rök- och hundfria rum. För matallergi, se Restaurang.

Hotell 

Tre torn, två förstklassiga hotell, en gemensam vision: att, om än bara för ett litet tag, vara ett hem åt människor från människor från hela världen som vill ha en hotellupplevelse utöver det vanliga.

Tillänglighetsrum 

Våra tillgänglighetsanpassade rum har större golvyta för bättre rörlighet och badrum anpassade för rull- eller toalettstol. Det finns möjlighet till access mot angränsande rum. (Observera att badrummet inte är anpassat för permobil, utan stolsbyte krävs).

Tillänglighetssvit

Vi har en fullt tillgänglighetsanpassad svit, med höj och sänkbar säng, automatisk dörröppning, fjärrkontrollstyrda gardiner, nivåanpassade garderober och bäddsoffa i angränsande rum. Badrummets storlek ger möjlighet att komplettera med mobil lift – boka när du reserverar rummet. Fast stol finns i duschen, och mobil duschstol som komplement.

Rum för (ledar)hund

För dig som behöver en ledarhund är den självklart välkommen, vi är dessutom ett hundvänligt hotell, men med allergiker i minne har vi speciella hundrum att boka.

Rök- och hundfria rum 

För dig som är allergiker finns hundfria rum, och alla våra rum är naturligtvis rökfria. Observera att vi är en djurvänlig anläggning, och att djur kan röra sig i anläggningen.

För att får veta mer eller boka rum, ring Hotellbokning på 031-750 88 10.

Hjälpmedel 

Om du har behov av brandlarm för hörselnedsatta och/eller mobil lift i ditt rum, bokar du det samtidigt som du bokar ditt rum. Ring oss gärna, så hjälper vi dig! Rullstolar finns att låna via vår Guest Service.

För att får veta mer, boka rum och/eller hjälpmedel, ring Hotellbokning på 031-750 88 10.

För att boka rullstol, eller få mer information, ring Guest Service på 031-708 89 40.

Restauranger

Hos oss hittar du ett antal välkomnande restauranger och caféer med olika smakprofiler och känsla – dessutom Sveriges kanske mest kända räkmacka och Göteborgs, och därför kanske världens, bästa utsikt.

Allergier och matpreferenser

Självklart vill vi alltid skapa vi den bästa upplevelsen för dig genom att möta dina behov. Om du kommer in på ett spontanbesök, prata direkt med vår trevliga serveringspersonal så hjälper de dig vidare.

Du är också välkommen att ringa oss i förväg: vi har alltid höga smakambitioner och uppskattar möjligheten att lägga tid på just dina behov.

Växeln 031-708 80 00 slussar dig till din valda restaurang.

Läs mer om våra restauranger.

Mässor och möten 

Med verksamheter där miljön är ständigt föränderlig och så många människor sammanstrålar vet vi att samma förutsättningar som gör att vi kan bygga så många olika upplevelser, skapar miljöer som kan vara utmanande: de är nya, varje gång.

Vi arbetar tillsammans med våra kunder för att skapa bästa möjliga mässa eller konferens för deltagare och besökare, och samlar ständigt på oss kunskap och erfarenheter så att vi bli bättre, tillsammans.

För dig som är besökare

Vid behov kan du som mässbesökare boka en rullstol hos oss för att underlätta ditt besök. Kontakta oss via växeln 031-708 80 00. Förbeställ gärna, om möjligt.

Om du vill arrangera en mässa eller ett möte

Kontakta oss, så skapar vi din mässa eller möte tillsammans. Våra erfarna kollegor kan arbeta med er för att säkra behov som till exempel lokaler, teknik, åhörartillgänglighet, allergier, scener, hörslingor (som finns i salarna H, J, R2, R17, R18, K) och behov av till exempel teckentolk.

Läs mer och kontakta oss eller ring våra trevliga kollegor i växeln som kopplar dig rätt på 031-708 80 00.