FOKUS AKVATISK VETENSKAP & MARIN FORSKNING: Superkorallerna i Röda Havet

  • lördag / 10 februari / 2024
  • 15:00-15:45

Med tron på att allt och alla har en berättelse inom sig, skapar Ulrika Larsson och Lukasz Larsson Warzecha äkta, naturliga och visuellt inspirerande fotografier och filmer. Genom åren har de tagit med sig sina kameror till jordens alla hörn, från högalpina bergsmiljöer, långt ner till havets botten. De har arbetat med flera dokumentärserier för TV, kommersiella & redaktionella foto- och filmuppdrag och numera även med en rad projekt inom vetenskap och forskning framförallt med fokus på vatten i alla dess former. Tillsammans strävar de alltid efter att kombinera professionalism med sina starka intressen för naturen, människorna och förhållandet dem emellan.

Korallrevet i Aquababukten i Röda havet uppvisar anmärkningsvärt motstånd och verkar immunt mot effekterna av stigande vattentemperaturer och global uppvärmning. Forskare försöker förstå den biologiska förmågan hos dessa koraller i hopp om att denna kunskap kan hjälpa rev på andra håll i världen. Under detta föredrag får du följa med hur denna forskning bedrivs men även stifta bekantskap med en grupp forskare från flera länder runt Röda Havet som tillsammans vill öka kunskapen kring korallernas existens och betydelse för kommande generationer.

Föredraget genomförs på en mix av svenska och engelska. Lukasz och Ulrika samarbetar bland annat med Waterproof och är engagerade i SCSC – Swedish Coast and Sea Center. Vill du träffa dem under mässan, besök gärna Waterproof’s monter, E04:17. Waterproof Diving

 

Med reservation för ändringar.

Ulrika Larsson LW Images / Waterproof
Lukasz Larsson Warzecha LW Images / Waterproof
Tema
Båtliv
Dykning
Hållbarhet
Profiler
Plats
Dykscenen
Programtyp
Scenprogram
Språk
Svenska