Korallrevsfiskarnas fascinerande liv

  • lördag / 10 februari / 2024
  • 13:00-13:30

Koralltriangeln är ett ovanligt artrikt område i Asien som omfattar Filippinerna, Indonesien, Papua Nya Guinea, Salomonöarna och Östtimor. I detta område på gränsen mellan Indiska oceanen och Stilla havet finns jordens största artdiversitet av korallrevsfiskar. Koralltriangelns yta omfattar bara 1,6 procent av jordens hav, men här finns fler än 3 000 korallrevsfiskarter. Under detta föredrag ska vi titta närmare på en del av dessa vackra och fascinerande korallrevsfiskar. Vi får möta välkända arter som anemonfiskar, fjärilsfiskar och de supersöta pygmésjöhästarna. Mindre kända arter som pegasusfiskarna och spökkantnålar ska vi också titta närmare på. Vanliga hajar på korallreven samt giftiga fiskar som drakfiskar, skorpionfiskar och stenfiskar kommer vi få lära oss mer om i denna bildvisning.

Anders Salesjö är marinbiolog och undervattensfotograf. Han jobbar till vardags med undervisning i marinbiologi samt är en uppskattad föredragshållare och artikelförfattare. Under många år har han fungerat som ambassadör för dykreseföretaget Scuba Travel.

Efter inslaget på scenen kommer Anders finnas i Scuba Travels monter (E03:01) för den som vill veta mer om hans kommande resor.

Med reservation för ändringar.

Anders Salesjö Scuba Travel
Tema
Dykning
Familjeaktivitet
Resmål
Plats
Dykscenen
Programtyp
Scenprogram
Språk
Svenska