Yamarin 63 DC

Yamarin 63 DC, Yamaha, monter: B04:02

 

Yamarin 63 DC en ny modern daycruiser för sköna sommardagar på vattnet.

 

Till sitt yttre påminner nya Yamarin 63 DC om modellsortimentets flaggskepp Yamarin 88 Day Cruiser. Den moderna designen, de stora badplattformerna och det svarta grafiska sidoelementet framhäver det sportiga utseendet. Nya Yamarin 63 DC har, gemensamt med Yamarin 63 BR, ett nytt skrov som visat sig bra samt en fungerande sittbrunn. I daycruiser-modellen kompletteras sittbrunnen av en kabin i fören, som fungerar såväl som övernattningsplats, barnens dagssömnsplats som stuvutrymme.

 

Yamarin 63 DC har en 10 tums Yamarin Q-smartskärm som standard . Yamarin Q är en mångsidig kördator och ett infotainment-system, som på den lätthanterliga och klara pekskärmen visar båtens mätare, elektroniska kartor, användarinstruktioner och talrika andra funktioner och innehåll. Även Yamaha-utombordsmotorerna integreras sömlöst till Yamarin Q-smartskärmen. Yamarin-båtarnas användare kan i sin mobiltelefon ladda ner Yamarin App-mobilapplikationen, som innehåller bl.a. båtens och motorns användarinstruktioner samt en automatisk loggbok. Loggboken sparar förutom körrutten och resans längd också bränsleförbrukningen och väderutsikterna. I applikationen ser man även båtens positionsuppgifter, information om batterispänningen och bränslemängden. Då båten har Yamarin Q synkroniserar loggboken de av infotainment-systemet sparade positionsuppgifterna via molntjänsten med applikationen.

 

Den stora, lätt överskådliga och funktionella sittbrunnen är planerad för maximal trivsel till sjöss. Framsätet har ett fällbart ryggstöd, som med ryggstödet framvänt blir en del av sittbrunnen soffgrupp. Tack vare klaffbänken bakom förarsätet får man i sittbrunnen en bekväm sittgrupp för 5?6 personer. Till sittgruppen får man som tillval ett bord samt en solbädd för två personer. Förarsätet kan justeras mångsidigt och framför det finns ett stadigt fotstöd, så att var och en kan hitta en optimal körställning för sig själv. De moderna pulpeterna och den goda ergonomin garanterar en skön färd för både föraren och passagerarna. Som tillval får man bl.a. ett kylskåp under framsätet.

 

I kabinen ryms två fullvuxna att övernatta och den fungerar utmärkt som ett välskyddat stuvutrymme under båtutfärden. Kabinens skjutdörr fungerar även som trappa till fördäcket, som glider in under passagerarsidans pulpet. Durken i kabinen ligger klart lägre än sittbrunnsdurken, vilket gör att instigningen är enkel och sitthöjden i kajutan är god. Kabinen är rymlig och ljus kommer från däcksfönstren och skrovfönstren som går att öppna. Bakom akterbänken finns en stor, tudelad badplattform på vilken det är tryggt att röra sig och som fungerar utmärkt t.ex. i samband med vattensporter.

 

Vattenskidbågen får man som extra utrustning. Det är lätt att röra sig i, samt till och från båten tack vare de rejäla badplattformerna, den lätt överskådliga sittbrunnen och de stadiga trapporna.