Översikt av aktiviteter

Båtmässan är alltid fylld av roliga aktiviteter för hela familjen.

Båtmässan är alltid fylld av roliga aktiviteter för hela familjen.

Scenprogram

Båtmässans scenprogram är en hyllning till livet på, i och vid vattnet. Häng med på spännande seglingsäventyr på världens hav, lyssna på de senaste nyheterna från segling som sport, få handfasta tips från sportfiskeprofilerna och  härlig inspiration inför sommarens kajakäventyr. Varje dag bjuder på ett nytt tema!

Klassiska båtar

Älskar du också doften av tjära och dunket från en tändkulemotor? Då är avdelningen för klassiska båtar ett måste för dig! Se vackra båtmodeller och träffa profilerna som sliter för att bevara det stora kulturarvet som dessa fantastiska skapelser utgör.

Prova-på-pool

På med flytvästen och ge dig ut på vattnet! I vår nästan 300 kvm stora pool finns flera spännande flytetyg som gummibåtar och kajaker att testa helt kostnadsfritt.

Surfsimulatorn

Testa surfing utan att bli blöt. Välkommen att utmana dig själv och din balans i Båtmässans surfsimulator. Ju längre du håller dig kvar på brädan, desto vågigare blir det.

Barnens Båtmässa

På Båtmässan finns massor av aktiviteter för de yngre. De yngsta besökarna bygger sin egen båt i Båtmässans lilla båtvarv på plan 2. På mässan finns också en skattjakt där man ska hitta hemliga klistermärken som är gömda bland utställarna. Fina priser i potten!

Dykpoolen

Nyhet! I Båtmässans dykpool får du som besökare chansen att testa på hur det är att andas under vattnet med tuber. Våra erfarna instruktörer från Flying Divers guidar dig genom ditt provdyk. Begränsat antal platser, först till kvarn. P.S glöm inte badkläder och handduk!

Sportfiskeavdelningen

Välkommen upp till vår helt nya sportfiskeavdelning på plan 2! Fynda fiskeprylar till riktiga mässpriser och se de senaste nyheterna som gör ditt sportfiske både roligare och mer lyckosamt. Här hänger du även med likasinnade i vår helt nya sportfiskepub.

SUP-clinic

Maria och Pontus, från Ståpaddla, håller en clinic i ståpaddling (SUP). Här får du guidning i paddlingsteknikens grunder, hur man tränar svängar och hur man går vidare därifrån. Lättsamt, noggrant, och säkerligen ett och annat bad i poolen! Du anmäler dig på plats vid Prova-på-poolen.

 

När:

Lördag 1 feb: kl. 14:30-15:00 & kl. 15:30-16:00
Söndag 2 feb: kl. 14:30-15:00 & kl. 15:30-16:00
Fredag 7 feb: kl. 14:30-15:00 & kl. 15:30-16:00
Lördag 8 feb: kl. 14:30-15:00 & kl. 15:30-16:00
Söndag 9 feb: kl. 14:30-15:00 & kl. 15:30-16:00

Segelbåtar på mässgolvet

Segelbåtar du kommer kunna se på Båtmässan 2020 är Lagoon 40, Dufour 360 och CR 380DS. Det finns även dagseglare, jollar och ett 10-tal klassförbund samt flera segelmakare och andra tillbehörsutställare inom segling på plats. Du bör även spana in scenprogrammet – mängder av intressanta föreläsningar med kända segelprofiler!