Hallå där Bengt Wallin!

Bengt Wallin är nestor på Båtmässan, kajakfrälst och innehållskreatören bakom Båtmässans scenprogram som presenteras idag. Programmet har en stor bredd med över 65 programpunkter om allt från äventyrliga båtfärder och forskningsprojekt kring hav och natur till paddling på glaciärsjöar och elektrifierade båtar.

 

Hur tänker du vid planeringen av seminarieprogrammet?

 

– Jag vill visa på allt det härliga som båtlivet innebär att man kan göra. Fiska, segla, bada från en egen klippa, men också de utmaningar båtlivet står inför. Utmaningar som rätt hanterade blir möjligheter. Möjligheter för fler att upptäcka båtlivet, eller vattenlivet som jag hellre kallar det.

 

Finns det områden som du tycker att det diskuteras för lite inom båtvärlden?

 

– Det enkla svaret är kanske miljöområdet, men det pratar vi om på allvar nu. Det märks också i programmet nästa varje dag. Jag tror att det är väldigt viktigt att prata om hur vi kan locka fler att upptäcka vattenlivet, så att vattenlivet blir en spegling av dagens Sverige. En viktig del är att visa att vattenliv inte behöver vara varken dyrt eller krångligt. Detta kommer vi att beröra i scenprogrammet.

 

Vem tycker du ska gå på seminarierna?

 

– Redan frälsa och de som inte är frälsta. Jag försöker att inte vara så ”nördig” i innehållet utan visa att vattenlivet har något för alla.

 

Varför är det viktigt med ett scenprogram på Båtmässan?

 

– Jag hoppas att vi kan inspirera till att göra mer av vattenlivet än tidigare. Jag själv upptäckte havskajakpaddling under ett mässbesök för ganska många år sedan. Med scenprogrammet är jag övertygad om att flera av mässans besökare kommer få idéer som gör att de kan utveckla sitt vattenliv.

 

Är det några programpunkter som du ser fram emot extra mycket?

 

– Som ansvarig för scenprogrammet ser jag fram mot alla programpunkter, men tvingas jag lyfta något så är det programmet söndagen den 12 februari. Vi kallar programmet “De stora äventyrens dag”. Då kommer vanliga människor berätta om stora äventyr de genomfört, håller på att genomföra eller planerar att genomföra. Det blir segling jorden runt, det blir åka liten motorbåt till Medelhavet, det blir makalösa upplevelser runt sydpolen, det blir besök i vackra Bohuslän och så kommer en av båtlivets största personligheter till Båtmässan, Sven Yrvind. Det ser jag fram emot lite extra mycket!

 

Läs mer

 

Om scenprogrammet

Båtmässans scenprogram innehåller mer än 65 programpunkter fördelat på mässans nio dagar. Det är kostnadsfritt för alla Båtmässans besökare och kräver ingen förhandsbokning. Se alla programpunkter dag för dag »

 

Biljetter till Båtmässan »