Båten är en ögonbrynshöjare på hela 8,5 meter och med en bredd på 3,14 meter...

Rolf Svensson, Sweco Marin, har ordet.

Sedan 1999 har vi som familjeföretag producerat, först Käringösnipan och sedan 6 år tillbaka även Tender Queen-serien. Vi började med en Käringösnipan 19′ som senare byttes ut mot den Käringösnipan 22´ vi har idag. Käringösnipan 22´ är vår i särklass mest populära båt med sina linjer, stora utrymme och sjöduglighet.

Käringösnipan är otroligt lättskött och jag brukar säga att den sköts om med en disktrasa under sommaren och en högtryckstvätt inför vinterförvaringen. Dynorna brukar kunder fråga om vart de förvaras när båten inte används och jag svarar alltid att de ligger där de ligger. Tyget är otroligt tätt vävt och av hög kvalitet, så det första som är torrt efter en regnskur är dynorna. Än idag har ingen av våra kunder bytt ut några dynor sedan starten 1999. Tvärt om har vi fått sy om våra båtkunders pooldynor i samma material som deras båtdynor, så dessa kan ligga framme utomhus under hela säsongen.

Detta hållbara tänk genomsyrar hela båten. Motorn servar man enkelt själv med våra instruktörer. Man behöver inte vara mekaniker, garantin gäller och det går snabbt. Vinterkonservering är gjord på fem minuter. Det ska vara enkelt att äga båt!

Nu hoppas och tror vi på vårt nytillskott, Tender Queen 28′ kommer göra samma succé i ett annat segment. Båten är en ögonbrynshöjare på hela 8,5 meter och med en bredd på 3,14 meter gör den otroligt sjöduglig och häftig. Öppen med plats för flera familjer.

Många köpare uppskattar att både barn och barnbarn har möjlighet att åka med. Med vår största motor, en Hyundai 200 Hk diesel går den i 25+ knop, helt utan planingströskel. Det är man själv som väljer farten. Inte båten! Alla våra båtar är övernattningsbara med iläggningsskivor och dynor i främre u-soffan. Här har vi även toalett, dusch, kylskåp, spis mm som tillval som gör att båten används både till dagsturer och längre resor med övernattning.

Vi ser en trend att båtägare idag gör längre utflykter till vänner längs med kusten men som samtidigt inte har behovet av en stor bobåt större delen av sommaren. Att ha en rymlig badbåt/dagsbåt och samtidigt kunna besöka vänner för en trevlig kväll är båten perfekt för. Förarsitsen är fällbar vilket ger direkt anslutning till badplattformen. Badstegen är integrerad snyggt i badplattformen.