Atlantica lanserar skräddarsydd försäkring för elbåtar

Nu är det dags att ta nästa steg mot en bättre miljö! Atlantica, med över 100 års erfarenhet av försäkringar på båtmarknaden, lanserar nu en försäkring för eldrivna båtar under nya varumärket – Atlantica Green.  

Atlantica GreenDet är en självklarhet för Atlantica att vara med och stötta och underlätta utvecklingen för båtbranschen till ett mer hållbart båtliv och lanserar därmed varumärket Atlantica Green.

– Vi är positiva till utvecklingen och att efterfrågan av eldrivna båtar ökar och ser fram emot att se fler båtar i våra sjöar och hav med eldrift. Vi har samarbete med flera partners som satsar på utveckling och produktion av dessa båtar. För oss är det en självklarhet att de som köper eldrivna båtar ska ha förutsättningar till bra och anpassade försäkringar, säger Niclas Öst, chef på Atlantica.

Motormarknaden har länge arbetat med mer hållbara alternativ, bara under 2020 stod laddningsbara fordon för 32 procent av alla nyregistrerade bilar. Efterfrågan på dessa mer miljövänliga alternativ har nu även nått båtmarknaden.

– Allt fler förstår glädjen med att kunna köra båt både ljudlöst och utsläppsfritt. Våra elbåtar har idag en prestanda som väl lever upp till motsvarande båtar med förbränningsmotorer. Intresset för elbåtar är stort och ökande, det gör att vi redan i år kommer att öppna ytterligare en fabrik i Sverige för att kunna möta den globalt ökande efterfrågan, säger Jenny Keisu CEO X Shore.

Atlantica arbetar nära både branschen och sina kunder för att hela tiden kunna erbjuda de bästa och mest anpassade försäkringarna. Att lansera Atlantica Green är ett naturligt steg mot förnyelse och utveckling.

Atlantica Green täcker bland annat:  

  • Helförsäkring som omfattar sjö, ansvar, brand, stöld och uppläggning/transportförsäkring
  • Atlantica assistansdygnet runt
  • 24 månaders nyvärdesersättning
  • Maskinskadeförsäkring för driftbatterier, elmotor och drivlina upp till 10 år

 

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till: 
Anders Ritzler, chef Försäljning och Partners, anders.ritzler@atlantica.se  070-781 65 89. 
Andreas Johansson, Projektledare Atlantica Green och chef Kundservice, andreas.johansson@atlantica.se, 0709-22 66 37. 

Atlantica  

Atlantica har funnits sedan 1916 och är ett nischat varumärke för försäkring inom båtbranschen. Atlantica är idag en del av Moderna Försäkringar.  

 

Läs mer om Atlantica