Slipp bottenmåla, borsta eller tvätta botten.

Cleanboat Sverige är ett av dom deltagande företagen på Västkustens Båtvecka. Vi passar på att ställa lite frågor till Peter Bjärsved som är vd för företaget.

Ryktet säger att du har lösningen till en ren botten utan att behöva vare sig måla eller skrapa, hur går detta till?
Våran lösning heter Cover skrovskyddsduk och den gör precis det som du säger att man slipper att bottenmåla, borsta eller tvätta botten.

Det låter ju helt fantastiskt, men hur går det till?
Man lägger helt enkelt Skrovskyddsduken på sin båtplats. Det spelar ingen roll om du har en plats med pålar, y-bom eller längs bryggan det funkar lika bra vilket som. Sen glider man helt enkelt upp med båten ovanpå duken som med hjälp av sina flytelement sluter tätt runt skrovet (det kan vara en vattenspalt mellan skrovet och duken).
Skrovskyddsduken skyddar då skrovet från ljus, näringsämnen och syre som är förutsättningen för att något skall kunna växa och frodas på din botten.

Blir det inte svårt att lägga till med en duk som ligger på platsen?
Man skulle lätt kunna tro det men faktum är att det faktiskt blir lättare att lägga till med duken på plats – när båten kommer upp på duken stabiliseras båten och all avdrift försvinner. Dessutom stannar båten upp på grund av duken så du behöver inte oroa dig för att krocka med bryggan

Vad är det för båtar som passar bäst för den här duken?
Duken är speciellt framtagen för Motorbåtar med utombordare eller drev.
Men den passar även till vissa andra båtar med.

Det låter helt otroligt bra. Är det dig man skall kontakta om man vill ha en sådan duk?
Det stämmer bra det!
Peter Bjärsved
0730-336054

https://cleanboat.se/