3 snabba med Max Salminen

Max Salminen

Vad fick dig att börja med segling? 
Det var mina föräldrar som satte mig i seglarskola som 7-årig. Dom var inte seglare själva, men tyckte att jag skulle lära mig lite sjövett eftersom vi flyttade till kusten i Skåne. Fastnade för det direkt och speciellt kappsegling tyckte jag var coolt.

Vad blir den största utmaningen under OS i Tokyo och hur ser träningen ut inför?
Den största utmaning under själva OS i Tokyo för oss seglare blir att hålla en jämn och hög nivå under hela veckan, då det är svårseglade vatten i Enoshima. Just nu tränar jag på Lanzarote, där vinden och vågarna är väldigt lika OS-vattnen i Enoshima på sommaren. Mitt VM är i maj i Palma, så där kommer jag också ha en del träning. Tre träningsläger är också planerade i Japan fram till OS. 

Man kan inte annat än att se fram emot ett OS! Det ska bli otroligt spännande att få segla mitt tredje. Jag vann mitt första OS, vilket har motiverat mig dagligen sedan dess – men samtidigt känns det som något att leva upp till.

Men innan OS ska du ju faktiskt vara med på ett annat stort event… Båtmässan! 😉 Vad kommer du att berätta om på Båtmässans scen den 9 februari och vad ser du mest fram emot under mässan?
Jag kommer ge en inblick i mina OS-förberedelser och i min vardag som seglare. Jag har haft förmånen att kunna följa mina drömmar inom min sport och jag hoppas att jag kan inspirera andra att göra detsamma. Tycker alltid det är häftigt med frågor från publiken, så det hoppas jag på!


Söndag 9 feb
11:00

Köp biljett till Båtmässan här »