Seglarprofilerna tar över Stora Scenen

I dag får Stora Scenen besök av profil efter profil.. 

– Vi vill inspirera människor att ta sin segling till nästa nivå, säger konferenciern Anna-Karin S Öjerskog.

Det blir en häftig mix av människor på Stora Scenen från klockan 12.
– Vi har en röd tråd där vi sammanvävt personligheter som gjort seglingen till mycket mer än ett fritidsintresse. De har förverkligat drömmar och gjort det till en livsstil efter en karriärväxling, säger Anna-Karin S. Öjerskog.

Martin Strömberg och Dee Caffari är just nu ute på Volvo Ocean Race. Strömberg har tagit en kort paus och är på plats i Göteborg, medan den brittiska seglingsstjärnan Caffari är med via telefon från Kina, där hon förbereder nästa etapp.

Skulle de två mot förmodan ha några frågor om segling kan de med fördel vända sig till eftermiddagens näste gäst, Roger Nilsson, som seglat åtta varv runt jorden och deltagit i America’s Cup, Whitbread och Volvo Ocean Race. En av Sveriges största seglingslegendarer får sen sällskap på scenen av meteorologen Lage Larsson, känd från SVT, och tillsammans ska de prata om väderstrategi och navigering på Västkusten.

Och det är bara början.
– Mellan 12 till 16 ska allt in. Det blir 100 procent segling och vi vill inspirera människor att ta sin segling till nästa nivå. Kanske är det dags att förverkliga en dröm inom segling. Det behöver inte betyda att alla ska byta jobb, det kan vara så enkelt att de börjar segla mer, drar iväg någon annanstans eller vässar sin kappsegling. Köper den där båten och… Alltså, sitt inte bara och dröm, utan se till att det händer, säger Öjerskog.