Det vimlar av premiärer och nyheter på Båtmässan

Massor av premiärer, ett dubbelt så stort område för sportfiskarna och så en rejäl satsning på barn och ungdomar. Båtmässan 2018 har något för alla.
– Det kommer att vara minst en premiär för varje båtområde, säger Jacob Ryder, affärsansvarig på Båtmässan.

För den som går i tankar på att köpa en ny båt så kommer det inte att saknas alternativ på Båtmässan. Det blir över 40 världs- och Skandinavienpremiärer på båtsidan.
– Allt från nya segelbåtar till aluminium- och sportfiskebåtar. Båtbranschen har med-vind och då syns det att företagen satsar och tar fram nya modeller, säger Jacob Ryder.

Den stora E-hallen blir i år en ren aktivitetshall, där segelbåtsbassängen, omdöpt till FSE Robline-bassängen, bjuder in till kapp-segling där besökarna kan tävla mot sina vänner. I Prova-på-poolen finns det rekord-många olika vattenfarkoster att testa.
– Allt från uppblåsbara kajaker till gummi-båtar och SUP-brädor. Här kommer man ock-så att kunna testa på radiostyrda räktrålare, små modellbåtar som man kan köra omkring med i viken, säger Ryder entusiastiskt.

I D-hallen finns också det i år dubbelt så stora sportfiskeområdet.
– Det växer så det knakar. Vi har många nya utställare inom sportfiskeprylar, men också många specialanpassade sportfiskebåtar som visas upp, från nya varumärken som aldrig setts på mässan tidigare.

Och så återvänder sportfiskeakvariet, som i fjol var omåttligt uppskattat bland be-sökarna. Här kommer sportfiskeprofiler att varje dag berätta och ge tips om hur man lyckas med sitt fiske.
– Sen flyttar vi också in veteranbåtsutställningen till E-hallen, vi vill ge dem en mer framskjuten roll. Där kommer det att finnas några riktigt läckra klassiska båtar.

För de yngre blir det i stället en storsatsning en trappa upp. I ett helt nytt aktivitetsområde på plan två sjösätter Båtmässan ”Hugos båtskola”.
– Här ska barn och ungdomar på ett skojigt sätt få lära sig om sjöliv och sjövett. Det finns olika stationer efter en bana, där man får lära sig om de olika bitarna på en båt på en station, medan man på nästa får lära sig mer om hur en kompass fungerar.