Världspremiär på för ny Bella-båt med aluminiumskrov

Aluminiumbåtar blir allt mer populära i de svenska vattnen.
På Båtmässan blir det världspremiär för finska Bella Boats Falcon-modell.
– Den stora fördelen är att den i princip är underhållsfri, säger Tapio Ekola, export sales manager på företaget.

Bella Boats Falcon

Finska företaget Bella-Veneet har i många år ställt ut på Båtmässan i Göteborg. Nu kommer de med tre helt nya modeller i Bowrider-klassen, Falcon BR5, BR6 och BR7. Senare under säsongen kommer också en ännu större modell, BR8. Ju högre nummer, desto större båt.
– Och större motor och lite annorlunda layout, säger Tapio Ekola på företaget.
Falcon-båtarna är de första Bella-båtarna som har aluminiumskrov, medan insidan och inredningen fortsatt kommer vara i plast.
– Vi kompletterar vår båtflotta med ett helt nytt märke. Marknaden för aluminiumskrov har vuxit enormt och är väldigt het i Sverige och Finland. Vi har stora förhoppningar på de här modellerna.

Tål en del stryk

Vad är den största fördelen med ett aluminiumskrov?
– Att det är slitstarkt. Alla båtar måste underhållas förstås, men när det gäller aluminium så tål den lite stryk och behöver inte poleras hela tiden om man inte har lust till det. Dagens människor har mycket arbete och lite fritid, så då passar det bra med en sån här båt.
Företaget ställer ut redan på Dusseldorf-mässan, men väntar med lanseringen av Falcon till Göteborg, då båten passar den skandinaviska marknaden bättre. Och Tapio ser fram emot Båtmässan lika mycket som många av besökarna.
– Både vi och besökarna får ett första intryck av hur 2018 kommer att bli, det ger oss viktiga indikationer. För besökarna blir det en möjlighet att hålla koll på marknaden och samtidigt passa på. De är vana vid att fatta beslut om båtköp på mässorna.