3 snabba med Hugo

Hugos Båtskola

Vi träffade vår nya maskot kaninen Hugo för att höra lite mer om hans erfarenheter av båtliv och bästa tips. Hugo kommer finnas på plats varje dag på Båtmässan för att träffa alla barn och lära dem allt han kan! De barn som besöker Båtmässan får inte missa upplevelsedelen Hugos Båtskola eller Skattjakten med Hugo där man kan vinna mycket fina priser!

Berätta om din första båttur!

Det var verkligen ett spännande äventyr. Men jag trodde att det var lättare än vad det var faktiskt, det var så mycket att tänka på så jag blev helt snurrig! Jag både trillade i vattnet och råkade få båten att lossna. Mina kompisar Mia och Theo fick lära mig en del, men nu är jag världens bästa sjökaptenskanin!

Det finns faktiskt en hel bok som beskriver min första båttur. Jag har med mig den till Båtmässan!

Vad kommer du hitta på under Båtmässan?

Jag kommer lära andra barn det Mia och Theo lärde mig, som hur man packar inför en båttur, hur en kompass fungerar och vad båtens olika delar heter. Jag kommer också ha en skattjakt! Jag har gömt en massa skattmärken inne på Båtmässan som man måste leta efter för att kunna vinna skatten!

Vad är det viktigt att tänka på när man åker båt?

Även om man kan simma måste man ha på sig flytväst. Jag har själv trillat i vattnet när jag åkt båt och då var det tur att jag hade flytvästen på mig! Packa också med dig rätt saker. Kompass, kikare och förbandslåda är några saker som är bra att ha med. Sen tycker jag att en spade också är bra att ha med sig, ifall man hittar någon skatt!