Smygpremiär för Hugos Båtskola på Bokmässan!

BÅTMÄSSAN  STORSATSAR PÅ BARNEN:

Att få fler barn att uppleva allt det positiva kring båt- och vattenliv, är ett av målen för Båtmässan i Göteborg.
– I en tid när vi blir mer stillasittande och tillbringar allt mer tid inomhus vill vi, tillsammans med utställare och samarbetspartners, visa barn och barnfamiljer det roliga som båt- och vattenliv innebär, berättar Bengt Wallin, Senior Adviser på Båtmässan.

– Vi vill få fler att uppleva vattenliv oavsett om det innebär att sportfiska, paddla kajak, segla eller glida runt på en stand-up paddle board, menar Bengt.
För att locka fler barn och barnfamiljer till Båtmässan 2018 kommer vi fortsätta att utveckla olika aktiviteter för dessa besökare. Ett nytt inslag på mässan 2018 blir ”Hugos Båtskola”, där barn under roliga former ges möjlighet att lära sig mer om sjöliv och sjövett.

Hugos Båtskola baseras på en bok som Andreas Symeonides, till vardags på Kungsörs Båtvarv, lanserar på Bokmässan. I monter A04:23 på Bokmässan har Båtmässan tillsammans med Andreas Symeonides byggt upp en av de stationer som ingår i Hugos Båtskola. I montern finns Andreas på plats med representanter för Jure Förlag, som ger ut boken.

På Båtmässan i februari 2018 kommer det att finnas mer roligt för barnen, den populära Skattjakten återkommer, Prova-på-poolen fylls med olika flytetyg som barn får prova. Ofta är denna provtur barns första möte med vattenlivet, avslutar Bengt Wallin.