Årets Båtklubb utsedd

Årets Båtklubb firades på Båtmässan i Göteborg

Lommabuktens Seglarklubb blev Årets Båtklubb 2016. Tidningen Båtlivs redaktion och läsare utsåg den mycket aktiva klubben i konkurrens med andra båtklubbar i hela Sverige. Prisutdelningen ägde rum på Båtmässan i Göteborg lördagen den 4 februari.

Priset är – förutom ära och berömmelse – en magnifik skylt att placeras på klubbstugan och båtprylar värda cirka 125 000 kr. Skylten är tillverkad av Thore Berntson Båtbyggeri i exklusivt lackad mahogny och glasfiber.

Utmärkelsen ges till en båtklubb, ansluten till något av SBU:s båtförbund, som i sitt arbete har skapat goda förutsättningar för gott kamratskap, trivsam samvaro, gott sjömanskap, sjösäkerhet och förståelse för en god miljö hos sina medlemmar.

– Vi är glada för att vi än en gång har hittat ett positivt föredöme för många andra av Sveriges cirka 1 000 båtklubbar, säger Lars-Åke Redéen, chefredaktör för Båtliv.

Tidningens motivering till att Lommabuktens Seglarklubb vann pris som Sveriges bästa båtklubb 2016:

”Lommabuktens Seglarklubb är en komplett båtklubb med ett stort engagemang och en omfattande verksamhet. Klubben har aktiviteter för medlemmarna som seglarskola, kursverksamhet och kappseglingar upp till SM-nivå. Klubbhuset vid Lommabuktens inlopp är centrum i verksamheten som lockar medlemmar i alla åldrar.”

Tävlingen Årets Båtklubb arrangeras av tidningen Båtliv, som är officiellt organ för Svenska Båtunionen (SBU) och Europas största båttidning. Tidningen når med sin upplaga på 140 200 exemplar (TS 2014) sex gånger per år båtägare i hela landet.