Nu blir livet vid vattnet ännu roligare: DykMässan arrangeras parallellt med Båtmässan

Förr om åren har Båtmässan och DykMässan gått var för sig, men från och med 2024 blir det ändring på det. Nästa år arrangeras för första gången DykMässan parallellt med Båtmässan under tre dagar på Svenska Mässan i Göteborg. Fri passage mellan mässorna kommer att ge besökarna ännu mer av det bästa av vad livet har att erbjuda i och runt vattnet.

 

Båtmässan 2024 arrangeras 3-11 februari. Den andra helgen, det vill säga 9-11 februari, kommer för första gången DykMässan att arrangeras parallellt med Båtmässan i Svenska Mässans lokaler.

 

Anledningen är en ömsesidig nära relation till livet på och vid vattnet. Båtmässans besökare tycker inte bara om båtar, utan gillar även att uppleva olika vattenrelaterade aktiviteter. DykMässans besökare har ofta behov av en båt för att ta sig till dykplatsen, och förhoppningen från arrangörerna är att de båda mässornas besökare och utställare ska kunna få ut ett stort mervärde av att träffas.

 

Båtmässan och DykMässan kommer fortfarande att vara separata mässor i egna mässhallar, men däremellan kommer besökarna kunna passera fritt. För besökarna blir det en större helhetsupplevelse, det räcker med en biljett för att besöka både Båtmässan och DykMässan.

 

För utställarna blir det en möjlighet att träffa nya besökare och framtida utövare. Enbart enstaka utställare har tidigare deltagit på båda mässorna, och nu får alla en möjlighet att lära känna helt nya besökare med intresse för livet vid vattnet.

 

Samarbetet innebär också en investering i en spektakulär ny, större dykbassäng som kommer att vara öppen hela perioden 3-11 februari. Där kommer besökarna att kunna låna utrustning och prova på dykning tillsammans med erfarna instruktörer.

 

– Att mässorna arrangeras samtidigt innebär ett perfekt tillfälle för våra utställare att träffa nya besökare. Många dykare använder båt, och vi vet att de har en nära relation till vatten och ett båtköp är något de kan vara mycket nyfikna på. Genom det här samarbetet utvecklar vi mässan som mötesplats, och kan också erbjuda nya, ännu bättre möjligheter att uppleva båtlivet, säger Jacob Ryder, affärsansvarig på Båtmässan.

 

– Nu kommer DykMässan hem till Göteborg, dykningens vagga i Sverige, där våra utställare vill vara. Dessutom har många av våra besökare i flera år velat ha båtar på DykMässan för att kunna klämma och känna. Alla dykare är ju båtmänniskor, så jag skulle säga att det här är en win-win för båda mässorna, säger Tommy Jarnbrink, arrangör av DykMässan.

 

 


För mer information, kontakta:

 

Jacob Ryder, affärsansvarig Båtmässan
031-708 80 29
[email protected]

 

 


Tommy Jarnbrink, arrangör DykMässan
0707-20 10 31
[email protected]