Småbåtshamnen - i dag och framtiden

  • onsdag / 05 februari / 2020
  • 18:15-19:00
  • Plats Stora Scenen

Beskrivning

I Wikipedia beskrivs småbåtshamn som ungefär som följer;

 

"En småbåtshamn är en hamn för fritidsbåtar, på sistone vanligen kallad marina. Då om fattar hamnen vanligtvis också service för gästande båtar såsom toaletter, kiosk mm. För sina medlemmar en även sommar-och vinterförvaring av båten samt viss service."

 

I dag kommer det också rapporter om att småbåtshamnen också påverkar vattenmiljön på ett negativt sätt och vissa kommuner ställer nya krav på t ex utbyggnader av småbåtshamnar.

 

Hur kommer framtidens småbåtshamn se ut? Hur kommer vi förvara våra båtar när de inte används? kommer småbåtshamnen bli ett nav i turismutvecklingen? Många frågor, en del svar kommer ges i detta pass.

 

Gästhamnen – en viktig  del i båtlivet

 

I Sverige finns finns mellan 500 och 550 gästhamnar, drygt 400 av dessa gästhamnar är klassificerade och godkända av branschorganisationen Riksföreningen Gästhamnar Sverige (RGS). I föreningen pågår ett intensivt utvecklingsarbete, inte minst inom miljöområdet. Den 4 februari samlas medlemmarna för en årlig arbetskonferens och dagen efter gästas Båtmässans miljödag av Ann Netterlid, VD för Vänersborgs Gästhamn och Marina och styrelsemedlem i Gästhamnar Vänern, som berättar om vad som är på gång inom miljöområdet i föreningen.

 

 

(Med reservation för ändringar)

Medverkande
Dan Hasløv Innehavare, Arkitekt MAA Hasløv & Kjærsgaard
Peter Karlsson Verksamhetschef Svenska Båtunionen
Anne Netterlid VD Vänersborgs Gästhamn och Marina
Tema
Båtliv
Miljö

Köp biljetter till Båtmässan

Förbered dig på en upplevelse i världsklass när du besöker Båtmässan, vi ses den 1-9 februari!