En resa på Västkusten i Evert Taubes kölvatten

  • fredag / 07 februari / 2020
  • 15:00-19:00

Beskrivning

Många är de orter, inte minst i Bohuslän och på Västkusten, som har satts på kartan genom Evert Taubes visor och författarskap. Några av de ska vi besöka denna eftermiddag på Båtmässan.

 

Evert Taube föddes i mars 1890 vilket innebär att några veckor efter att Båtmässan har genomförts är det 130 år sedan han föddes. Detta är en av anledningarna att vi detta år har fokus på Evert Taube den scendag som går under rubriken Klassiskt Båtliv.

 

För de flesta är Evert Taube känd som kompositör men han hade fler strängar på sin lyra, författare, trubadur och konstnär för att nämna några. Inte konstigt att han ofta benämns som "Nationalskald".

 

Även i dag är Evert Taube en del av våra dagliga liv, sedan 2015 är det han som finns på de svenska 50 kronors sedlarna.

 

Under ca tre timmar denna eftermiddag kommer vi besöka några av de orter i framför allt Bohuslän som Evert har skrivit om. Vi kommer träffa personer som kan nästan allt om Evert, vi kommer kanske träffa någon som träffat Evert. Och vi kommer givetvis få höra Everts musik.

 

Programmet uppdateras löpande och presenteras i sin helhet den 13 januari 2020.

 

Välkommen!

 

(Med reservation för ändringar)

Medverkande

Köp biljetter till Båtmässan

Förbered dig på en upplevelse i världsklass när du besöker Båtmässan, vi ses den 1-9 februari!