Översikt av aktiviteter

Kasta loss och upptäck det bästa båtlivet har att erbjuda! Välkommen till en mässa fylld med skojiga saker för hela familjen att prova på!

Stora Scenen

Scenprogrammet på Båtmässan 2018 kommer innehålla inspirerande föreläsningar om allt som rör vattenliv – från segling till sportfiske.

Prova-på-pool

Prova-på-poolen är en stor pool på nästan på 300 kvm sjösatt med massor av spännande saker att prova. Här finns allt från kajaker till gummibåtar och SUP-brädor. Givetvis är alla flytföremål i poolen helt gratis att prova. På Båtmässan upptäcker man båtlivet!

Sportfiskeakvariet

Succé beskriver bäst hur Båtmässans besökare upplevde sportfiskeakvariet när det hade premiär. Därför är vi glada att vi även 2018 kommer ha Europas största mobila akvarium på plats. Tillsammans med våra samarbetspartners fyller vi akvariet med fisk vi hittar i nära vatten. I fjol fanns regnbåge, öring, karpar, mört och gädda. Dessutom blev det dagligen uppvisningar i sportfiske samt tips & råd om hur du lyckas med ditt fiske från sportfiskeprofiler och experter. Lördagen den 10 februari är temat Sportfiske på Båtmässans stora scen, kom upp träffa de sportfiskare du ibland hör, ser eller läser om.

Segelbåtsbassängen

Vem är den bästa kappseglaren? Tävla mot vänner, bekanta eller okända i vår stora segelbåtsbassäng. Vår stora vindmaskin i bassängen ger en härlig vind så man kan ta sig genom banan i den nästan 200 kvm stora bassängen. Vill du inte tävla kan du även bara njuta av att ta dig runt i bassängen på det miljövänligaste sättet, med hjälp av vinden.

Veteranbåtar

Alla år är Veteranbåtsutställningen en av Båtmässans mest uppskattade och besökta avdelningar. I Aktivitetshallen kommer 8-10 veteranbåtar visas. Här kommer du som besökare se annorlunda båtar än i de andra mässhallarna, men också andra dofter. Här träffar du profilerna som sliter för att bevara det stora kulturarv som dessa äldre båtar utgör. Måndagen den 5 februari kommer Veteranbåtar att stå i fokus på scenprogrammet.

Skattjakt

Skattjakten är ett av de mest uppskattade inslagen för alla familjer på Båtmässan. Skattkartor delas ut i våra entréer och sedan går tävlingen ut på att hitta hemliga skattmärken som gömts på olika ställen inne på mässan. Ha kul samtidigt som du har chansen att vinna fina priser!

Hugos Båtskola

På Hugos Båtskola lär sig barn mer om sjöliv och sjövett under roliga former. Barnen får exempelvis lära sig hur en kompass fungerar, hur viktigt det är att alltid bära flytväst i vattenmiljö, hur ett sjökort fungerar med mera. Missa heller inte boken ”Hugo och den första båtturen” av Andreas Symeonides som på ett pedagogiskt och roligt sätt lär barn om båtliv.

Köp biljett

Läs mer om priser och öppettider på Båtmässan och köp dina biljetter här.

Till biljetter och öppettider

Läs mer om priser och öppettider på Båtmässan och köp dina biljetter här.

Till biljetter och öppettider