Översikt av aktiviteter

Scenprogram

Scenprogrammet på jubileumsmässan kommer vara en hyllning till vattenlivet och visa på många av de härliga aktiviteter man kan göra på, i eller vid vattnet. Ett program som innehåller programpunkter om segling (både som idrott och som avkoppling), sportfiske, kajakpaddling samt klassiska båtar. Givetvis kommer både miljö och sjösäkerhet att ingå i programmet. Ett fullständigt program presenteras i december.

Prova-på-pool

Prova-på-poolen är en stor pool på nästan på 300 kvm sjösatt med massor av spännande saker att prova. Givetvis är alla flytföremål i poolen helt gratis att prova. På Båtmässan upptäcker man båtlivet!

Segelbåtsbassäng

Tävla mot vänner, bekanta eller okända i vår stora segelbåtsbassäng. Vår stora vindmaskin i bassängen ger en härlig vind så man kan ta sig genom banan i den nästan 200 kvm stora bassängen.

NYHET! Hugos lilla båtvarv

Bli båtbyggare för en dag tillsammans med Hugo! I år får alla våra yngre besökare chansen att bygga och designa sin egna lilla båt uppe i Hugos lilla båtvarv på plan 2. Givetvis får man ta med sig sin båt hem efteråt.

 

Skattjakt med Hugo

Skattjakten är ett av de mest uppskattade inslagen för alla familjer på Båtmässan. Skattkartor delas ut i våra entréer och sedan går tävlingen ut på att hitta hemliga skattmärken som gömts på olika ställen inne på mässan. Har du tur kanske du får gå med självaste Hugo som kommer att finnas på plats då och då under mässan.

Klassiska båtar

Här kommer du som besökare se annorlunda båtar än i de andra mässhallarna, men också känna andra dofter. Här träffar du profilerna som sliter för att bevara det stora kulturarv som dessa klassiska båtar utgör.

Surfsimulatorn

Vill du prova på hur det är att surfa? Med Båtmässans surfsimulator kan du testa utan risk att bli blöt.

Dragbassängen

Hur beter sig olika drag i vattnet? Testa dem i vår dragbassäng.