UMS

  • Plats: B10:62

Beskrivning

UMS Boats har byggt aluminiumbåt sedan millennieskiftet

UMS har byggt båtar i både glasfiber och aluminium sedan år 2000, men var tidiga med att fokusera på aluminiumspåret.

Fram till 2014 sålde UMS i överlägset mest till de östra delarna av Europa.

Men sedan 2014 har marknaden skiftat till västeuropa istället. Det var även 2014 som båtarna började säljas i Sverige och Norge. Första åren mest på prov, men från 2016 och framåt har UMS deltagit på alla mässor osv.

UMS är långt ifrån den enda båtproducenten i Ukraina, ribbåtsmärken som BRIG och Grand tillverkas i Ukraina. Dessa märken har båda samma grundare. Nu valde han att starta ytterligare ett märke, Gala. Denna gången med skrov i aluminium. Det är UMS som svetsar dessa skrov och är väl kända för sin expertis inom aluminium.

Kännetecknet för UMS är de väl tilltagna dimensionerna på material, inte ens de minsta båtarna har mindre än 3mm tjock aluminium. Mycket mer än många andra.

Sedan har de en mycket bra och kostsam skrovkonstruktion, de är s.k. non-mono-hydrodynamic. Det innebär att skrovvinkeln inte är densamma längs med skrovet.

I aktern är t.ex. 550DC 18 grader, men redan midskepps 24 grader.

Det ger det bästa av de två världarna, bra stabilitet/toppfart/förbrukning tack vare lite plattare akter. Men samtidigt bra sjöegenskaper tack vare aggresiv skrovvinkel redan midskepps.

Normalt sett byggs bara de absolut dyraste alubåtarna enligt denna modell. Men alla tillverkare hade valt detta spår om de hade budget och kompetens för att utveckla det!

Följ utställaren på

Varumärken