Nu släpper vi Båtmässans scenprogram 2024

Bengt Wallin

Bengt Wallin är nestor i båtmässevärlden, kajakfrälst, innehållskreatören och står bakom Båtmässans scenprogram som vi nu presenterar. Programmet har en stor bredd med runt 65 programpunkter. Spännande båtfärder, forskningsprojekt kring hav och natur till dykupplevelse både på nära håll och längre bort. Och så inslag om hur vi alla kan bidra till ett renar hav.

 

Hur tänker du vid planeringen av seminarieprogrammet?
– Jag vill visa på allt det härliga som båtlivet har att ge. Fiska, segla, bada från en egen klippa, men också de utmaningar båtlivet står inför. Vi får höra om utmaningar som rätt hanterade blir till möjligheter. Och så vill jag att fler ska upptäcka och sedan uppleva båtlivet, eller vattenlivet som jag hellre kallar det.

 

Finns det områden som du tycker att det diskuteras för lite inom båtvärlden?
– Det enkla svaret är fortfarande miljöområdet, men nu händer det mycket. Inte bara kring skräp i havet utan också om produktionsmetoder och framdrift. Det märks också i programmet.

Jag tror också att det är väldigt viktigt att prata om hur vi kan locka fler att upptäcka vattenlivet för att kontakt med naturen bevisat är bra för vår hälsa. En viktig del är också att visa att vattenliv inte behöver vara vare sig dyrt eller krångligt.

 

Vem tycker du ska gå på seminarierna?
– Alla, menar det verkligen! Redan frälsta kan utveckla sitt vattenliv och de som inte är frälsta kan förhoppningsvis inspireras till att prova på och sen bli frälsta!

 

Varför är det viktigt med ett scenprogram på Båtmässan?
– Vi vill inspirera till mer av vattenliv än tidigare. Jag själv upptäckte havskajakpaddling under ett mässbesök för ganska många år sedan. Med scenprogrammet är jag övertygad om att flera av mässans besökare kommer få idéer som gör att de kan utveckla sitt vattenliv. Och i år kanske ett resultat av mässbesöket blir nya maträtter på bordet, titta på scenprogrammet lördagen den 10 februari.

 

Är det några programpunkter som du ser fram emot extra mycket?
– Många, som ansvarig för scenprogrammet ser jag fram mot alla programpunkter. Om jag måste lyfta något så, första dagens smörgåsbord av vad vattenlivet kan erbjuda, tisdagens paddlingstema (själviskt), miljödagen där vi lyfter fram några hjältar som jobbar för bättre miljö och så sista helgens olika inslag kring dykning. Det ser jag fram emot lite extra mycket!

 

Tll Scenprogrammet »  Biljetter till Båtmässan »